Seniori pobjedili neporaženu Crikvenicu

Napisao/la  Datum: 08.11.2017.

Sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Rovinja u sklopu 3. kola Druge Hrvatske košarkaške lige u kojem su, na svom parketu ugostili do tada neporaženu ekipu Crikvenice. Ovo je ujedno bila i prva utakmica rovinjskih seniora na svom terenu budući da su u prva dva kola gostovali na Krku i u Labinu.

Od samog početka susreta, košarkaši trenera Subotića postavili su svoj tempo i diktirali igru na što gosti iz Crikvenice nisu imali spreman odgovor. Prvu četvrtinu Rovinjci su dobili sa 17:6 dok su u nastavku obje momčadi podigli nivo obrane za odlazak na odmor pri rezultatu 26:23 za Rovinj i samo 49 postignutih poena u prvom djelu.

U nastavku, rovinjski seniori nastavljaju sa odličnom obranom i na krilima raspoloženog Nine Matoševića drže prednost nad Crikvenicom koja je u prva dva kola upisala uvjerljive pobjede.  Treću četvrtinu domaćin dobiva 26:24 i u posljednju dionicu igre ulazi sa prednosti +5 (52:47).

U posljednjem djelu utakmice, gosti iz Crikvenice pritišću i kroz dvije polukontre dolaze do izjednanječanja (54:54) za prvo izjednjačenje na utakmici no tada Zorić sa dva koša i Jelača sa dvije presječene lopte podižu prednost za konačnu pobjedu Rovinja 72:56.

U idućem kolu, košarkaši Rovinja gostuju kod ekipe Pazina.

Rovinj: Banko, Atlija, Ključević, Matošević, Komadina, Jelača, Šupljika, Klarić, Šturman, Perić, Komadina N., Zorić