Rovinj na krilima raspoloženog Jelače slavili nad gostima sa Lošinja

Napisao/la  Datum: 04.03.2018.

Oslabljeni neigranjem Cupaća, Banka, Matoševića, Klarića i od samog početka Šupljike i Matošovića, seniori Rovinja su u redovnom 15. kolu Druge Hrvatske košarkaške lige zapad zasluženo stigli do vrijedne pobjede nad košarkašima Jadranke sa Lošinja.

Od samog početka susreta bilo je jasno kako će do posljednjeg sučevog zvižduka biti napeto i neizvjesno.

Gosti su bolje otvorili susret i od 24 postignutih poena u prvoj četvrtini, njih 18 su postigli sa linije za tri poena preko raspoloženih Herende i Kovačevića (24:17). A upravo je iskusni Kovačević u 12. minuti utakmice isključen sa utakmice nakon direktnog i nesportskog udaranja u glavu Šturmana.

Nakon negodovanja gostiju sa Lošinja nastavila se utakmica koju su košarkaši Jadranke tricama Herenda i Mužića držali do odlaska na predah (36:42).

Nakon predaha, igrači trenera Subotića ubacuju u brzinu više i zahvaljujući raspoloženom Jelači ujedno i najboljim igračem utakmice koji je postignuto 31 poen uz sedam trica, te Šturmanu i Atliji dostižu vodstvo gostiju i kroz sjajnu obranu gostima sa Lošinja dopuštaju tek šest postignutih koševa.

Do kraja susreta rovinjski košarkaši dižu vodstvo i na 18 razlike dok do kraja susreta ostaje vodstvo od +10 za pobjedu Rovinja nad Jadrankom 85:76. OD 76 poena gostiju, njih 51 (17 trica) postigli su sa linije za tri poena.

Tri utakmice do kraja prvenstva ekipa Rovinja drži treće mjestvo prvenstvene ljestvice a sljedeća utakmica je sa prvoplasiranim Kastvom nakon čega slijede dvije utakmice sa pulskim košarkašima, Istrauni i Stojom.

KK Rovinj - KK Jadranka   85 : 76 (17:24, 19:18, 29:6, 20:28)
Komadina G. 2, Ključević M. 3, Matošević N., Atlija M. 17, Jelača M.(c) 31, Klarić L., Šturman P. 10, Perić M. 10, Komadina N. 2, Zorić Z. 10
Trener: Subotić G.